XOQ-LOGGA-300dpi

Kryss & Quiz behåller sin starka position på marknaden

Kryss & Quiz har verkat i 15 år, och vårt förtroende är grundmurat bland tidningar och läsare. Bonnier News Local – med 43 morgontidningar – har ännu en gång tecknat avtal med Kryss & Quiz för alla sin korsords- och pysselsidor.

”Handgjorda korsord kombinerat med  gedigen tidningsmakarrutin är något vi är ensamma om i Sverige”, säger Kryss & Quiz VD, Sören Bloom, som en förklaring till framgångarna.

Per Åhlin, projektledare på Bonnier News Local kommenterar valet av Kryss & Quiz:

”Bonnier News Local har växt över tid och består i dag av 43 titlar från Malmö i söder till Örnsköldsvik i norr. Många av titlarna har haft korsordssidor från Kryss & Quiz i många år och skälet till att vi fortsätter är helt enkelt att läsarna är mycket nöjda med de korsord och klurigheter som Kryss & Quiz snickrar ihop. En daglig sida med god hjärngympa helt enkelt.”

Totalt finns Kryss & Quiz material publicerat i närmare hundra titlar – både prenumererade tidningar och gratistidningar.

 

Nu gör vi ännu mer skäl för vårt namn

Kryss & QUIZ heter vi ju. Och nu börjar vi med traditionell pub-quiz.

4 september är det premiär för vår quiz på restaurang Rum 35 i Kungsbacka. Finns ni Storgöteborg, så kom gärna förbi vid 19-tiden.

Vill ni ha live quiz till er restaurang, pub, företag, tidning – hör av er till oss.

 

 

Se världen med Videokrysset®

Videokrysset® – en av Kryss & Quiz stora succéer – fortsätter att växa. Just nu produceras flera nya kryss, perfekta för sajten, inte minst under tidningsfria dagar.

Videokrysset är ett digitalt kryss. Men den stora skillnaden mot andra digitala kryss är att bilden är ersatt av en trevlig film på cirka två minuter. Där får man en del fakta, och ett antal frågor, vars svar ska skrivas in i krysset.

Videokrysset®  är en unik form av korsord, och kan bara fås från Kryss & Quiz. Det finns med resmål från både när och fjärran, t ex Yorkshire, Österbotten, Tjolöholms slott, New England, Österlen, Niagara Falls – och många många fler ställen, både i Sverige och utomlands.

 

 

Nu erbjuder vi korsord och SERIER

Kryss & Quiz AB kompletterar sitt utbud av handgjorda kvalitetskorsord och pyssel. Genom ett nära samarbete med Strand Comics kan vi nu leverera helsidor med kvalitetspyssel och ett fullskaligt sortiment av Skandinaviens populäraste serier som till exempel Lunch, Pondus, Zelda, Lilla Berlin, Rocky och Hemmafronten.

Många serier i svenska tidningar har gått på slentrian i flera decennier. De har ofta en sak gemensamt – att deras skapare (en man) sedan länge är död, och att serien utspelas i en annan tid, och i en annan värld.
Strand Comics, däremot, levererar serier från vardagsmiljöer som människor känner igen sig i. Dessa serier är gjorda av livs levande människor, hälften av dem kvinnor.

Svenska tidningar vet att de måste förnya sig för att överleva. I en sådan situation är det naturligtvis självklart att även seriesidan tar klivet in i 2000-talet.
Och det bästa av allt: från Kryss & Quiz AB och Strand Comics får ni tryckfärdiga sidor med serier OCH kvalitetskorsord.

Vänta inte. Kontakta oss i dag, för förslag till innehåll.

 

 

Succé för Bonuskrysset

Kryss & Quiz nya ”Bonuskrysset” har på kort tid gjort succé.

I tider av besparingskrav kan det vara lockande att köpa robotgjorda korsord, vilket i bästa fall kan glädja en ekonom. Men robotkorsorden glädjer inga läsare.
Därför har Kryss & Quiz lanserat Bonuskrysset – ett handgjort kvalitetskorsord som på kort tid mottagit stora ovationer från korsordslösarna. Om ett robotkorsord är som en Dressman-kostym, så ska vårt Bonuskrysset kännas som en Armani-kostym.

Välkommen att höra av er för mer detaljer.

 

Nytt temakryss: Kändis

Kryss & Quiz utökar med ännu ett tema bland temakryssen. Det senaste är Kändiskryss.

Kändisar – nutida och historiska – inom film, musik, teater. Krysset är 18 x 21 rutor och passar i magasin, samt på fyra spalt i tabloid.

Grattis till våra kunder

4 april utsåg tidningsbranschen Nerikes Allehanda till ”Årets Dagstidning” i Sverige, och Västerbottens-Kuriren till ”Årets redaktion”. Två tidningar som lyckats förena bra lokal journalistik med god ekonomi.

Och så en sak till då: de har båda korsord från Kryss & Quiz. Ni som ännu inte har korsord från oss: pröva på. Man vet ju inte var det kan sluta.

 

 

Intressanta fakta från Kryss & Quiz

Det spelades basket i 21 år innan någon kom på idén att göra hål i korgen, så att man inte var tvungen att gå upp och hämta bollen varje gång någon gjort poäng.

 

En vuxen människa består av cirka 12,5 kg kol. Alltså ungefär som fem påsar grillkol.

 

Sverige fick högertrafik 1718. Sedan bytte man till vänstertrafik 1734. Högertrafik återinfördes sedan 3 september 1967, klockan 05.00.

 

August Strindberg skrev texten till barnvisan ”Bä, bä, vita lamm”.

 

Bram Stokers Dracula var en kvinna. Enligt moderna rön är den verkliga personen bakom figuren den österrikiska furstinnan Eleonore zu Schwarzenberg (1682–1741).

 

Scotland Yard – kriminalavdelningen vid Metropolitan police – har sitt namn efter att dess första kontor låg på den gamla tomten efter det skotska hovets representation i London.

 

En mygga är 10.000 gånger farligare än ett lejon. Dvs 10.000 gånger fler människor dör av myggbett än av lejonbett.

 

111 111 111  x  111 111 111 12345678987654321

 

 

Flera nyheter släppta i juli 2015

Efterfrågan på både svåra kryss och temakryss ökar. Därför släpper vi nu ännu fler nya titlar.

Till de gamla populära Matkrysset, Porträttkrysset och Landskapskrysset fogar vi nu det nya ”Var i hela världen”.

Därtill har vi Datumkrysset, ett dagligt kryss baserat på historiska händelser som inträffat just det datumet.

Ett  nytt svårt kryss finns också i hyllan. Det produceras växelvis av de populära konstruktörerna Anna Hagberg, Eva Ohlin Särman och Helene Skott.

Alla kryssen finns för både print och web.

Print OCH digitalt

Korsord kan lösas på papper med penna. Så som det har gjorts i Sverige sedan 1924.
Numera är det också populärt att lösa dem på dator, läsplatta och smartphone.

Så vilken variant ska man välja när man beställer korsord? På Kryss & Quiz har vi gjort det enkelt. Man behöver helt enkelt inte välja. Beställ genom oss, så får ni kryssen för både print och digitalt medium.